Skip to main content

Ik ben arbeidsmarktdeskundige met een passie

voor de ontwikkeling van mensen

In mijn werk sta ik al meer dan 20 jaar bekend als ‘bruggenbouwer’ – iemand die de neuzen dezelfde richting op kan krijgen zonder dat daar een hiërarchische verhouding aan ten grondslag ligt. Hierdoor lukt het vaak om partijen met volledig uiteenlopende belangen toch samen succesvol te laten zijn.

Ik ondersteun vanuit de overtuiging dat ieder mens talenten heeft en daarmee een bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Vanuit deze overtuiging werk ik aan projecten en opdrachten waarbij verandering en ontwikkeling op de arbeidsmarkt centraal staat. Daarbij geloof ik in sociaal (maatschappelijk) ondernemen en inclusief werkgeverschap. 

De naam van mijn bedrijf is daar ook een afgeleide van: Werk Inclusief, omdat werk alleen niet altijd genoeg is.

Ik ga in mijn werk op zoek naar de talenten en behoeftes van mensen, van organisaties, teams, werknemers. Vast onderdeel daarbij is de communicatie binnen de organisatie. Hoe kunnen we samen stap voor stap aan groei en verbetering werken? 

In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in organisatieontwikkeling (transformatie en integraal werken) en verandertrajecten bij met name gemeenten. Inmiddels ben ik daardoor breed inzetbaar en word ik vaak gevraagd voor opdrachten die daar op welke manier dan ook verband mee houden. Ik hou van de diversiteit aan vragen en de uitdagingen die dit voor mij levert. Zo blijf ik leren en kan ik mezelf steeds verder ontwikkelen.

Over Marjolein:

 • Flexibel, authentiek, onafhankelijk en een tikkeltje eigenwijs.
 • Ik vertaal grote complexe opdrachten naar overzichtelijke doelen waarbij ik uw resultaat niet uit het oog verlies.
 • Ik ga daarbij voor de verbinding, wordt door opdrachtgevers omschreven als iemand die denkt in mogelijkheden en probleemoplossend is.
 • Enthousiast, sociaal en betrokken: hard op de inhoud en zacht op de relatie.

Kwalificaties

 • Werken vanuit werkgeversperspectief ingegeven doordat ik ruim 20 jaar in de uitzendbranche heb gewerkt. Hierbij heb ik honderden werkgevers leren kennen.
 • Meerjarige ervaring als projectmanager op basis van Prince2 methode
 • Gericht op samenwerking vanuit intrinsieke motivatie en persoonlijke ervaringen dat je samen verder komt.
 • HRM profiel door opleiding en werkervaring.
 • Denken in oplossingen: ik heb een creatief brein en denk in verschillende oplossingen voor een bestaande uitdaging waarbij ik snel kan schakelen naar jouw voorkeursaanpak.
 • Resultaatgericht door een achtergrond in de arbeidsbemiddeling
 • Door logisch redeneren en analytisch denken kan ik snel keuzes maken en mij richten op wat ertoe doet.
 • Wanneer ik de hoofdlijnen helder heb, is het relatief eenvoudig prioriteiten te stellen. Mijn werkervaring in een hectische omgeving heeft mij geleerd hoofd- en bijzaken goed van elkaar te onderscheiden waardoor ik focus houd op mijn opdracht.
 • Voldoende aandacht voor de connectie tussen werk (taak) en mens door mijn opleiding en werkervaring als (loopbaan)coach
 • Politieke sensitiviteit waarbij de basis is gelegd in mijn tijd als voorzitter in de medezeggenschap op corporate niveau.

Visie

Ik ondersteun organisaties op de arbeidsmarkt vanuit de overtuiging dat ieder mens talenten heeft en daarmee een bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Specifiek daar waar het soms een uitdaging is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, omdat dit niet lijkt aan te sluiten.

Missie

Vanuit deze visie lever ik al meerdere jaren een bijdrage aan de arbeidsmarkt waarbij ik organisaties ondersteun bij het kijken naar kwaliteiten en competenties van mensen die nodig zijn om succesvol te zijn in het werk, met aandacht voor zowel harde als zachte criteria.

Dit kan gericht zijn op interne ontwikkelingen waardoor je anders naar afdelingen, teams of individuele collega’s kijkt, maar bijvoorbeeld ook de wijze waarop je nieuwe medewerkers werft of ontwikkelingen op de arbeidsmarkt wilt volgen en ontwikkelen.