Skip to main content

WERKINC: Het creΓ«ren van kansen voor iedereen

En dan heb je je tweede praatplaat. π™ƒπ™šπ™© π™žπ™¨ π™©π™€π™˜π™ π™«π™šπ™§π™—π™–π™―π™žπ™£π™œπ™¬π™šπ™ π™ π™šπ™£π™™ π™π™€π™š π™žπ™šπ™’π™–π™£π™™ π™ͺπ™žπ™© π™™π™žπ™š π™—π™§π™žπ™Ÿ 𝙖𝙖𝙣 π™žπ™£π™›π™€π™§π™’π™–π™©π™žπ™š π™šπ™šπ™£ π™©π™šπ™ π™šπ™£π™žπ™£π™œ π™¬π™šπ™šπ™© π™©π™š π™’π™–π™ π™šπ™£,Β  π™™π™žπ™š 𝙑𝙖𝙖𝙩 π™―π™žπ™šπ™£ 𝙬𝙖𝙩 π™žπ™  π™™π™€π™š.Β 

Ik ben actief op de arbeidsmarkt waar publiek en privaat samenkomen. Ik heb inmiddels meer dan 25 jaar ervaring, eerst aan de private kant en inmiddels ook circa 10 jaar aan de publieke kant. In mijn werk probeer ik bedrijfsleven (privaat) en overheid/onderwijs (publiek) dichter bij elkaar te brengen zodat uiteindelijk de groep mensen die moeite heeft zichzelf individueel staande te houden op die arbeidsmarkt er baat bij heeft.Β 

Dit vanuit oprechte betrokkenheid en in de overtuiging dat echt ieder (!) mens kwaliteiten en competenties heeft die ergens op die markt van toegevoegde waarde zijn, maar dat het verdraaid lastig kan zijn wanneer je dat op eigen kracht moet gaan ontdekken. Mijn bedrijfsnaam is niet voor niets Werkinc: Werk Inclusie(f)!

Als iemand zoals Harriet Kalthof van Primaprent mijn chaos aan informatie dan vertaalt naar zo’n praatplaat, komt daar iets uit zoals dit:Β 

Praatplaat over WERKINC en wat Marjolein doet.

Maar wat zeggen de losse onderdelen nu over mij en mijn werk?Β 

Balans tussen hart en hard

Mijn intrinsieke motivatie en betrokkenheid bij mijn onderwerpen waarbij ik vanuit het hart mijn werk doe, zonder dubbele agenda, maar oprecht en betrokken bij het onderwerp waarvoor ik opgesteld sta. Maar om dat te kunnen, moet ik voor iedere specifieke opdracht met daarbij behorend onderwerp een flinke dosis kennis vergaren. De balans tussen hart en hard staat daarom om een aantal dikke boeken. Ik leer bij iedere opdracht weer veel en ik vind het fijn om mezelf iedere keer verder te ontwikkelen en steeds meer kennis te vergaren. De balans tussen het hart en de boeken is iets dat ik zelf goed in de gaten hou. Ik hou ervan om te leren, om me te ontwikkelen, maar ik wil wel vanuit het hart kunnen blijven handelen. Mezelf zijn, geen toneelspel, geen gedoe, maar doen wat goed voelt en wat effect heeft.

WERKINC - onderdeel praatplaat - rugzakken

Rugzakken

Overduidelijk zijn de rugzakken, in alle maten en vormen. Zij staan symbool voor de verschillende doelgroepen waarvoor ik werk en/of heb gewerkt. Ik kom vanuit de uitzendbranche, de branche waarbij het tot een kunst is verheven om kandidaten die niet 100% matchen op een vacature toch zo onder de aandacht te brengen dat ze op gesprek kunnen om te bewijzen dat ze de beste kandidaat zijn! Ik weet dat iedereen de branche als synoniem ziet voor flexibele arbeid, maar ondanks dat ik er al een aantal jaar niet meer in werk, zie ik het als de competentiefabriek. Een vehikel waar enorme hoeveelheden CV’s in portefeuille zitten van kandidaten waarvan wij (de uitzendkant) weten dat ze zeker geschikt zijn, maar waar de werkgever zonder onze tussenkomst over zou twijfelen.

Wanneer je dit doortrekt naar β€œdoelgroepen” die om meerdere redenen niet matchen op een vacature (bijvoorbeeld door achtergrond, leerniveau of persoonlijke belemmeringen) zie je meteen waar de connectie zit tussen mijn 20 jarige werkervaring van toen en de motivatie voor mijn werk nu: ongeacht je rugzakje heb je kwaliteiten en ik help graag om die goed in beeld te brengen!

Horizon, de zon en het kompas

Er staat ook een afbeelding van een horizon, met zon en kompas. Dat beeld is breed uit te leggen. Zo werk ik zelfWERKINC - onderdeel praatplaat - kompas altijd toe naar die stip op de horizon. De doelgroepen die binnen mijn opdrachten worden benoemd, kunnen overal vandaan komen, uit alle windstreken! Maar ik ben ook iemand die een weg bewandeld naar een einddoel dat positief is en er zonnig uitziet.Β 

Mijn streven is om mensen door te laten stromen naar een samenwerking. Bijvoorbeeld een contract tussen werkgever en werknemer, of het starten van een opleiding. Een samenwerking waarbij je het op eigen kracht verder redt op de woelige, wispelturige arbeidsmarkt.

Stappen

WERKINC - onderdeel praatplaat - stappenOm je te ontwikkelen moet je stappen kunnen zetten. Dat geldt overigens niet alleen voor de mensen die onderdeel uitmaken van het project/programma of traject waarvoor ik werk, maar ook voor mezelf. Ik heb behoefte om mezelf te ontwikkelen en daarbij herkenbare stappen te zetten. 😊

 

 

 

Vinkenlijstje

Daarnaast probeer ik altijd een goed overzicht te krijgen van deWERKINC - onderdeel praatplaat - vinkenlijstje verschillende activiteiten en processtappen. Die kan ik dan mooi β€œafvinken” zoals op de tekening te zien is. Niet omdat ik zelf enorm veel behoefte hebt aan vinkjes (allesbehalve eigenlijk), maar omdat ik het wel belangrijk vindt dat mijn opdrachtgevers mijn voortgang kunnen blijven volgen. Een grote opdracht knip ik op in deelprocessen. Deze bestaan vaak uit verschillende taken en door ze uit te voeren en de resultaten hiervan bij te houden, kunnen anderen volgen wat ik bereik. Daardoor komen ze niet voor verrassingen te staan en kan mijn inzet ook verantwoord worden (in de huidige tijden niet geheel onbelangrijk).

Vliegende start

WERKINC - onderdeel praatplaat - vliegende startIk weet van mezelf dat ik snel in actie kom. Dat is natuurlijk waarvoor ik word aangenomen: geen lange inwerktermijnen, maar in een relatief korte periode een beeld vormen en stappen zetten. Doelgericht en in een goed tempo. Daarom dit beeld van een vliegende en doelgerichte start van iedere opdracht.

 

 

 

OverleggenΒ 

In mijn werk heb ik met complexe structuren en een veelheid aan belangen te maken. Belangrijk is deze aanWERKINC - onderdeel praatplaat - overleggen elkaar te verbinden en betrokken medewerkers aangesloten en goed geΓ―nformeerd te houden. Dat vraagt in het begin veel afstemming, maar als dat eenmaal loopt, krijg je betrokken teams, werkgroepen en gemotiveerde medewerkers. Dat is mijn doel, want als ik mijn werk goed doe, ben ik uiteindelijk overbodig en kan men het zelf overnemen.Β 

Rode dradenΒ 

WERKINC - onderdeel praatplaat - rode dradenIk hou van complexe structuren en laveren tussen verschillende belangen. Op welk niveau je ook acteert (bestuurlijk, ambtelijk, management of uitvoeringsniveau) zijn er altijd rode draden van gemeenschappelijk belang te vinden. Ik vind het een uitdaging om die te vinden en aan elkaar te verbinden. In mijn medezeggenschapstijd en in mijn werk van de afgelopen jaren, heb ik bewezen dat daar juist mijn kwaliteit ligt. Ik kan oprecht zeggen dat ik de allermeeste voldoening haal uit het vinden van die rode draad, waarvan niemand denkt dat hij bestaat. Om op die manier een groep mensen die dachten volledig tegengestelde belangen te hebben, samen over die eindstreep te krijgen. Dat zijn de momenten dat ik machtig trots op mezelf ben en echt voor de volle 200% kan genieten van het werk dat ik nu al zoveel jaar mag doen.

Wil je een keer samen een kop koffie drinken om te kijken of ik bij jouw organisatie van betekenis kan zijn? Kijk dan snel op mijn contact pagina.