Skip to main content

Beste werkgever, bent u er klaar voor?

Als loopbaanexpert en bemiddelaar op de arbeidsmarkt probeer ik altijd mogelijkheden te creëren voor de meer kwetsbare groepen. Ik heb het geluk dat ik over een aantal competenties beschik, die me daarbij goed van pas komen. Mijn oom zei nog niet zo lang geleden: “Als mijn moeder toch eens wist dat haar kleindochters met kletsen hun geld verdienen, dan zou ze dikke pret hebben”. Mijn nicht en ik doen dat inderdaad 😊, ieder op ons eigen terrein.

Competenties en kwaliteiten voor succesvolle trajecten

Met mijn expertise kan ik volledige trajecten opzetten, complexe opdrachten analyseren en verdelen in diverse kleinere onderwerpen die ieder op hun beurt volgens een vaste procedure worden behandeld en beoordeeld. Het vasthouden van de rode draad in complexe processen is een van mijn sterke punten. Door mijn ervaring aan beide kanten van het bureau (de commerciële uitzendbranche versus de bemiddeling van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt) spreek ik de juiste taal.

Wanneer iets staat en goed loopt, wordt het voor mij teveel “op de winkel passen” en ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wil mezelf blijven uitdagen en ontwikkelen.

De kunst van kwaliteiten herkennen en matchen met werkgevers

Zet mij vooral niet in de uitvoering neer voor de mooie trajecten die ik heb ontwikkeld en opgezet. Daarvoor heb ik eenvoudigweg niet de rust in mijn lijf. Dan ben ik als een vis op het droge. Maar daarvoor ben ik ook niet aangenomen.

Zo heeft iedereen competenties en kwaliteiten die van toegevoegde waarde zijn op de arbeidsmarkt. Het is alleen de kunst om: 

  • die kwaliteiten herkenbaar te maken en te zorgen dat de persoon in kwestie ze zelf ook herkent
  • ze te koppelen aan een werkgever en functie waar iemand de kans krijgt om te shinen!

Verschil maken door mogelijkheden en vaardigheden te benutten

Helaas kom ik nog vaak bij organisaties die denken dat ze kunnen vasthouden aan het geijkte, aan het bekende patroon waarbij ze bijvoorbeeld iemand afwijzen alleen omdat hij/zij dat HBO papiertje niet heeft. Bedrijven die niet in zee willen met iemand die geen vloeiend ABN spreekt of een kandidaat geen kans geven omdat die een bepaald vakdiploma mist terwijl hij al 20 jaar succesvol is in zijn vak. Daar wil ik graag een verschil maken en dat probeer ik door gebruik te maken van mijn mogelijkheden en vaardigheden. En zoals mijn oom zegt, daar hoort ook “kletsen” bij 😊. Ik voel me al jaren een bevoorrecht mens, omdat ik met deze ervaring veel mooie dingen heb mogen neerzetten!

Afgelopen maand ben ik weer begonnen aan een nieuwe opdracht, in het verlengde van mijn werk in Friesland. Ik ga samen met een aantal bevlogen collega’s in de regio waar ik woon, Zwolle en omgeving, kijken hoe we zoveel mogelijk gemotiveerde statushouders aan geïnteresseerde en betrokken werkgevers kunnen verbinden. En dat allemaal vanuit de optiek dat we kansen zien en die benutten. Ook als we daarvoor een keertje buiten de lijntjes moeten kleuren!😊

We gaan voor het eindresultaat: Tevreden werkgever en gelukkige werknemer! 

Ik ben er klaar voor: u ook?